Novinky
NOVÉ PRODUKTY

ÚPLNÁ  NOVINKA   Ako jediná firma na Slovensku sme začali vyrábať cestoviny s pridaním sušených húb.   Možte si u nás vybrať semolinové cestoviny s pridanou hlivou ústricovitou (2,91%). Pripravujeme cestoviny s hubou SCHII TAKE ...

viac

O nás

Úvod InfoO nás

Firma MIGAMI s.r.o. vznikla v roku 2015 v obci Slovenský Grob, ale majitelia sa potravinárskou výrobou zaoberajú od roku 2000 pod inými obchodnými značkami na východe Slovenska (pekáreň SANDRA s.r.o. Trebišov, výroba cestovín KUDOKU s.r.o.).


            Pri založení firmy sme zúžitkovali bohaté skúsenosti z výroby potravinárskych produktov. Spoločnosť MIGAMI s.r.o. momentálne ponúka domáce cestoviny bezvaječné, vaječné aj semolinové, z každého druhu po 18 typov. Na trh dodávame vlásenky, niťovky, polievkové rezance, tarhoňu malú, abecedu, mušličky, malé, stredné aj veľké fliačky, rezance, mušle veľké, malé aj veľké kolienka, vrtuľky, tarhoňu, slovenskú ryžu , tagliatelle. Špecialitou spoločnosti je výroba domácej mrvenice.

Všetky nami vyrábané cestoviny ponúkame v rôznych baleniach podľa požiadaviek zákazníkov ( 200 g – 5 kg) pre domácnosti, maloobchod aj gastroprevádzky. Pre maloobchod a gastroprevádzky zabezpečujeme aj rozvoz výrobkov dodávkovým vozidlom.

 

Začali sme vyrábať aj cestoviny z nových druhov múk, ktoré odoberáme z malého rodinného mlyna - Mlyn ZRNO, Veľké Hoste. Ide o celozrnnú, špaldovú, ražnú, pohánkovú, fazuľovú, hrachovú, šošovicovú a cícerovú múku.

 

 

 

POSTUP VÝROBY

 

            Cesto na výrobu cestovín  pripravujeme zmiešaním múky, vody,  kurkumy  a  podľa druhu cestovín pridaním vaječnej  hmoty. Preosiata múka  sa vsype do miešača, kde sa pridá vaječná zmes, voda a prírodné farbivo – korenie kurkuma.  Cesto sa  mieša,  až kým nevznikne homogénna zmes. Túto hmotu vsypeme do cestovinového stroja, v ktorom sa pretláča a formuje cez mosadzné matrice. Pomocou  rotačného noža sa upravuje ich dĺžka do  požadovaných  druhov  a tvarov. Ešte mokré cestoviny rovnomerne rozvrstvíme na drevené  sitá  a na nerezových   vozíkoch ich necháme sušiť v sušiarni. Čas sušenia závisí od druhu výrobkov.  Po dosiahnutí požadovanej vlhkosti cca 13 % cestoviny ručne balíme podľa požiadaviek jednotlivých odberateľov. Zabalené cestoviny skladujeme v sklade na tmavom a suchom mieste pri izbovej teplote a distribuujeme vlastným dodávkovým vozidlom.

 

Výroba cestovín sa líši  u každého výrobcu , konkrétne detaily a receptúra je obchodným a výrobným tajomstvom  každej cestovinárne.

Copyright 2016 - 2024 © nasecestoviny.sk